Pazar

Son İmparator/The Last Emperor/Tr/Dvdrip/1987

Tür : Dram / Tarihi
Yönetmen : Bernardo Bertolucci
Senaryo : Bernardo Bertolucci , Mark Peploe , Henry Pu-yi (Kitap)
Görüntü Yönetmeni : Vittorio Storaro
Müzik : David Byrne , Ryuichi Sakamoto , Cong Su
Yapım : 1987, Fransa / İtalya / İngiltere , 160 dk.


Oyuncular

John Lone (Pu Yi) , Joan Chen (Wan Jung) , Peter O'Toole (Reginald Johnston) , Ying Ruocheng (Vali) , Victor Wong (Chen Pao Shen) , Dennis Dun (Büyük Li) , Ryuichi Sakamoto (Amakasu)

Yüzyılın En Olağanüstü Yaşam Öyküsü
Sinema tarihinin en çok ödül alan, en geniş kadrolu filmlerinden “Son İmparator” gerçek bir destandır: Çin’in 3 yaşında tahta çıkan son imparatoru Pu Yi’nin gözünden 60 yılın öyküsünü anlatır. Pu Yi’nin “On Bin Yılın Efendisi”, “Cennetin Oğlu” olarak sınırsız bir güçle başlayan yaşamı, Çin Halk Cumhuriyeti’nde sıradan bir vatandaş, bir bahçıvan olarak son bulur. Çekimleri 2,5 yıl süren, 19 binden fazla kişinin rol aldığı film, çarpıcı ve estetik bir “görkemli yapım”dır. İmparatorluk sarayı “Yasak Şehir”in avlusunda binlerce figüranla çekilen sahnelerden, ipek çarşafların altında belli belirsiz sevişen üç bedene kadar, yönetmen Bertolucci’nin belirgin imzasını taşıyan film, sinema tarihinin en unutulmaz eserlerinden biridir.

“Son İmparator”, yönetmen Bertolucci’nin “Oryantal Üçlemesi”nin ilk filmi. Seri, yönetmenin ilerleyen yıllarda çektiği “Çölde Çay” ve “Küçük Buda” ile tamamlandı.

“Gerçek bir şölen, mutlaka sahip olunması gereken film.”– Empire

PART 1
PART 2
PART 3
PART 4
PART 5
PART 6
PART 7
PART 8
PART 9
PART 10
PART 11
PART 12
PART 13
PART 14
PART 15
PART 16
PART 17
PART 18
PART 19
PART 20
PART 21

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Film izle